Terugbetaling / Retourbeleid
Lees hier ons restitutie-/retourbeleid.

Bij PersonalisedGiftsNow is klanttevredenheid altijd onze topprioriteit. Uw artikelen worden volledig gecontroleerd en gecontroleerd door onze toegewijde QA & QC-teams voorafgaand aan verzending. Onze productkwaliteit is gegarandeerd. Controleer uw producten zorgvuldig en nauwkeurig voordat u uw bestelling plaatst. Mocht je echter een fout ontdekken (beschadigd ontvangen, verkeerde maat, verkeerde kleur etc.) bij je bestelling, dan helpt onze klantenservice je graag verder. Lees ons retourbeleid zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk verder kunt gaan met uw verzoek.


BESCHADIGD & VERKEERD GEDRUKT


Als het product defect aankomt, regelen we een vervanging voor u. Stuur ons een e-mail op: service@PersonalizedGiftsNow.com met uw bestelling #, foto van het product en leg het probleem aan ons uit en we zullen uw verzoek verwerken zodra mogelijk. In de meeste gevallen bieden we gratis vervanging aan en moet de klant de verzendkosten van het nieuwe artikel betalen.

Houd er rekening mee dat elke maat, kleur of afbeelding die u uploadt, op uw item wordt aangepast. Als er een verkeerde maat, kleur of afbeelding is geselecteerd en het artikel naar u is verzonden, is PersonalisedGiftsNow niet verantwoordelijk voor het vervangen van deze artikelen.

UITWISSELEN & ANNULERING

Zodra uw bestelling is geplaatst, gaat deze onmiddellijk de ontwerpfase in. Als u de annulering binnen 6 uur aanvraagt, draagt u de transactiekosten. Als u binnen 6-24 uur annuleert, moet u de ontwerpkosten + transactiekosten dragen. Bestellingen ouder dan 24 uur kunnen niet worden geannuleerd.


Tariefgegevens:
1) Ontwerpkosten: $ 5 per bestelling
2) Transactiekosten: het restitutiebedrag*5%

Als uw bestelling het productieproces is ingegaan, maar u moet de bestelgegevens (zoals maat, kleur, afbeelding, ontwerp etc.) wijzigen, brengen wij u 50% van het bedrag van de bestelling. Bestellingen die zijn verzonden, kunnen niet worden geannuleerd en we behouden 100% van het orderbedrag. Aangezien elk van onze producten uniek is en speciaal voor jou is gemaakt, controleer je de bestelgegevens voordat je je bestelling bevestigt. Als je vragen hebt, stuur ons dan een e-mail op: service@PersonalizedGiftsNow.com

Het verzendadres kan vóór verzending worden gewijzigd en we kunnen geen wijzigingen meer aanbrengen nadat uw bestelling is verzonden.

INFORMATIE TERUGBETALING

Geef ons alstublieft 3 werkdagen de tijd om uw terugbetaling te verwerken. Uw bankafschrift geeft een wijziging binnen 3 werkdagen weer. Elke terugbetaling wordt teruggestort op uw betaalmethode in het oorspronkelijke pad.

KLANTENSERVICETIJD

Zorg ervoor dat uw e-mail naar service@PersonalizedGiftsNow.com succesvol is verzonden, alle e-mails worden binnen 24 uur beantwoord. Op feestdagen en in het weekend kunnen onze antwoorden echter langer duren dan normaal, bedankt voor uw begrip.

Welcome to PersonalizedGiftsNow.com
Our customer service representaives will respond soon.
Please choose the contact methods below: