Veel Gestelde Vragen
Hier zijn een paar van de vragen die we het meest krijgen. Als u niet ziet wat u bezighoudt, kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen via telefoon, chat of e-mail.

Mijn rekening

Hoe maak ik een account aan?

Een account aanmaken is eenvoudig!

  • Klik in de rechterbovenhoek van de site op Inloggen of Registreren

  • Voer uw gegevens in op de pagina die wordt geopend. Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

  • Vink aan om ons bericht te accepteren en uw wachtwoorden te bevestigen.

  • Klik op de knop Registreren, je hebt zojuist je account aangemaakt!

Kan ik het e-mailadres van mijn account wijzigen?

Wij kunnen u daarbij helpen - log gewoon in op uw account en klik op Mijn account in de linkerbovenhoek van het scherm en kies de optie Klantinfo, u kunt uw informatie eenvoudig bewerken.

Ik ben het wachtwoord van mijn account vergeten.

Geen probleem. Kies op de inlogpagina de optie Wachtwoord vergeten. Vul de gegevens in en u ontvangt een e-mail om u te helpen het opnieuw in te stellen. Als de e-mail niet in je inbox terechtkomt, vergeet dan niet om je map met ongewenste e-mail te controleren.

Ik kan je e-mails niet ontvangen.

Controleer eerst je e-mailadres om er zeker van te zijn dat je het juiste hebt achtergelaten.

Ga dan naar je map met ongewenste e-mail, zoek naar onze e-mail en stel deze in als geen spam/geen ongewenste e-mail. Voeg service@justyling.com toe aan uw adresboek om ervoor te zorgen dat onze berichten weer aankomen (en niet in uw map met ongewenste e-mail of bulkmail terechtkomen).


Betaling

Welke betaalmethoden accepteert u?

Wij accepteren betaling via PayPal & Creditcards/Debetkaarten, iDEAL, Bancontact, SOFORT en Giropay.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen met Credit/Debit Card?

We accepteren creditcard-/debetkaartbetalingen, u kunt hier meer instructies vinden of direct met een creditcard/debetkaart betalen hier.

Bestellingen

Ik heb geen account, kan ik toch bestellen?

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u kiezen voor "Afrekenen als gast" zonder dat u een account op onze website hoeft aan te maken.

Waarom is mijn bestelling geannuleerd?

Als we je een e-mail sturen om je te laten weten dat we je bestelling geheel of gedeeltelijk hebben moeten annuleren, komt dat omdat artikelen zijn uitverkocht en we ze niet bij je kunnen krijgen. We brengen u natuurlijk geen kosten in rekening voor deze stukken!

Verzending & Levering

Hoe lang is de totale levertijd?

Totale levertijd = verwerkingstijd + verzendtijd. De verwerkingstijd is voor ons om uw bestelling voor te bereiden, voor op maat gemaakte artikelen kan het tot 3-4 weken duren om de productie en verwerking te voltooien. De verzendtijd varieert voor verzending over land en voor expresverzending.

Naar welke landen of regio's verzenden jullie?

We kunnen naar alle landen en regio's over de hele wereld verzenden.

Welke vervoerders gebruiken jullie?

We maken gebruik van vervoerders, waaronder maar niet beperkt tot: e-Packet, DHL eCommerce Packet, DHL en TNT Express Shipping.

Waarom kan uw bestelling in twee of meer pakketten aankomen?

Af en toe moeten we uw bestelling in twee of meer zendingen verzenden vanwege de verzendbeperking. Onze verzendkosten zijn alleen van toepassing op het eerst verzonden pakket. Er zijn geen extra verzendkosten voor volgende zendingen voor dezelfde bestelling.

Belasting

Waarom moet ik belasting betalen?

Productprijs is exclusief btw. Het is staats-omzetbelasting of invoer-omzetbelasting voor internationale bestellingen, zoals: Australische btw op geïmporteerde goederen van lage waarde & EU-belastinghervorming vanaf 1 juli 2021.

Geeft terug

Hoe kan ik mijn aankoop retourneren of ruilen als ik het niet naar wens vind?

Lees ons Retourbeleid zorgvuldig door om erachter te komen hoe u uw bestelling precies aan ons kunt retourneren en om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk kunt doorgaan met uw retourverzoek.

Hoe krijg ik geld terug?

Ga naar Mijn retouraanvragen om een terugbetaling te krijgen. Volg gewoon de instructies om het item dat je wilt retourneren naar ons terug te sturen. Zodra je retourzending is ontvangen en geaccepteerd, zie je binnen ongeveer 7 werkdagen een terugbetaling via je oorspronkelijke betaalmethode.

Is er een geldige aanvraagperiode voor restitutie?

Ja, je bent verplicht om de retourzending binnen 25 dagen na betaling aan te vragen en je hebt nog eens 7 dagen om ze terug te sturen. Voor een gemakkelijkere winkelervaring zullen we uw retouraanvraag in het systeem behandelen. Als u de terugbetaling wilt aanvragen, logt u gewoon in op uw account en ziet u de knop Retourneren onder Mijn bestellingen. De knop Retourneren wordt geactiveerd na 7 werkdagen na betaling.

Nog steeds hulp nodig?

nog steeds hulp nodig?

nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op!

Welcome to PersonalizedGiftsNow.com
Our customer service representaives will respond soon.
Please choose the contact methods below: